Как да излезем от клопката на финансовото затруднение

В днешните условия, когато икономическата обстановка е несигурна, много често се случва човек да изпадне в плен на финансово затруднение. Работата е там, че по „Закона на Мърфи“, винаги, когато изникне някаква много спешна нужда от пари, точно тогава се оказваме с празен портфейл и се чудим как да отреагираме.

Въпреки, че много от хората са на мнение, че потребителските или бързи кредити са един вид финансово заробване, всъщност това изобщо не е така. Разбира се, вече сме се наслушали и нагледали на много случаи, когато хора, които са теглили кредит, не могат да се справят с неговото погасяване и това има лоши последици, понякога дори катастрофални. Но истината е, че това, че потребителите не знаят как да управляват най-добре финансите си и допускат фатални грешки, няма никакво отношение към ползата от кредитирането като финансов инструмент.

Последните статистики са категорични, че българинът има доста кредити, в някой случаи повече от един и два.
Да получиш бърз, потребителски или ипотечен кредит от банкова институция днес е много лесно.barza kasa

Сайтовете за отпускане на бърз заем са улеснили процедурата максимално, като са показали няколко много важни показали, по които хората могат да се ориентират преди да кандидатстват.

В Бърза Каса например платформата предлага 2 продукта – заем до 1000 лева, който може да се върне до 45дни, и кредит на вноски до 5000 лв, чийто срок за погасяване е една година.

Ще разгледаме случай, когато човек решава да се възползва от първият вариант и тегли сума от 150лв, която планира да върне в срок от 30 дни. Още преди да си е подал документите, той вече знае, че в конкретния случай лихвата му ще бъде 5.07лв, а годишният процент на разходите е 49.85%. Общата сума, която ще трябва кредитополучателят да върне е в размер на 155.07 лв.

Одобрението за бърз заем става за минути и за него е необходимо да предоставим само лична карта.
Това е и една от причините толкова много хора да прибягват до тази опция, като спасение в най-различни ситуации. Лошото е, че повечето от тях не се замислят особено за тяхното поетапно и навременно погасяване, те просто гледат в момента да запълнят финансовата дупка, а изплащането някак си остава на заден план.

Затова, ако в момента обмисляте възможност за използване на бърз кредит, не мислете, че ще направите грешка. Точно обратно – ако заради това изтървете добра възможност да печелите повече в бъдеще или пък рискувате здравословното състояние на ваш близък, това е истинската грешка, а не ползването на заем от банка или небанкова институция за кредитиране.

Всичко, което трябва да направите, е да обмислите на спокойствие точно колко пари ще са ви необходими и на какви погасителни вноски би ви било най-изгодно да погасявате кредита.

Малки суми най-често се взимат за покупка на нова част за колата, плащане на битови сметки, медицински разходи и др. За по-солидни суми се замисляме, когато се налага подмяна на техника или цялостен ремонт на жилище или част от него.

Най-важно е да се спазва предварително зададеният план и гарантирано всичко ще завърши повече от добре!