Най-честите измами с кредити, за които трябва да внимавате

4 измами с бързи кредити, от които трябва да се пазите

Успоредно с хубавите неща които предлагат бързите заеми като никакви документи за доказване на доходи, светкавично одобрение и други предимства, има и много други отрицателни фактори на този вид кредити. Ще се опитаме да посочим по-важните от тях, които са основни и които всеки желаещ да усвои такъв кредит трябва да знае, преди да посегне към лесните пари.

Внимавайте с лихвите- На първо място е по-високият лихвения процент. Да, така е, лихвите на спешно усвоените заеми са по-високи отколкото на тези взети от банките. Това е така, защото небанковите финансови институции дават парите по кредит почти на доверие, тоест поемат по-голям риск.

Лихвари и частни лица – Внимавайте да не попаднете на мошеници, защото заедно с лицензираните компании, предоставящи заеми на своите клиенти има и много мошеници, като сред тях и лихвари със съмнителна репутация. Те често намират своите жертви с обяви по медийни и електронни издания, където примамват с изгодни условия за лесен начин да вземете пари на заем.

Скрити и непрочетени условия по кредита в договора – Не пропускайте, когато се запознавате с договора по предстоящия кредит и СЕФ документа, да питате за всичко онова което не ви е ясно. Питайте докато се убедите, че всичко сте разбрали и чак тогава подписвайте. Преди да парафирате контракта огледайте добре целия текст за място, където може да има изречения с дребен шрифт – не ги подценявайте, а точно тях четете, предимно допълнителните условия са точно там. Ако не разбирате текста на договора, по-добре занесете копие от него на адвокат, който ще ви посъветва дали този бърз кредит е изгоден за вас или не.

SMS измами при усвояването на бърз кредит – Сред по-известният фишинг са изпращането на SMS със завишена стойност като така мошениците ви уверяват, че вашата заявка за кредит ще бъде разгледана бързо. Не пускайте SMS-и от подобен вид, понеже това е поредният начин да бъдете подведени.

Определено в България липсва психологията на спестяване на пари за черни дни, затова често се налага нашенеца да тегли бърз кредит за посрещане на спешни нужди.